Forumregler

Här hittar du forumets regler.
Locked
Lillith
Site Admin
Posts: 241
Joined: Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Forumregler

Post by Lillith » Tue Apr 11, 2017 11:18 pm

Dessa regler gäller över hela forumet. Vissa underforum kan ha ytterligare regler, dessa finns i så fall överst i respektive forum.

Allmänt
Tanken med det här forumet är att utgöra en lättanvänd plattform för alla som vill lära sig mer om lajv. För att underlätta detta kräs det ingen registrering för att läsa på forumet.
Vi välkomnar alltså alla former av lurkande och tjuvlyssnande.
Tänk därför på att vem som helst kan läsa det du skriver.
Håll god ton och försök vara tydlig, så även folk som kanske inte är så erfarna har en chans att hänga med. Svordomar och andra ofina uttryck är inte totalförbjudna, men används bäst med måtta.

Bilder och länkar
Bilder får postas om de uppfyller följande:
*Du måste ha rätt att använda bilden.
*Personer som syns på bilden måste vara ok med att bilden postas.
*Bilden får inte innehålla Verkligt våld, sexuella teman eller kränkningar. Men eftersom detta är ett lajvforum så är vi lite snällare med Fiktiva motsvarigheter. Tänk dock återigen på att vem som helst kan se bilderna, även till exempel barn eller nyfikna farmödrar, så använd sunt förnuft.
Är du osäker på en bilds lämplighet så kolla med mig eller en moderator först.
Du kan inte ladda upp en bild direkt på forumet. Istället behöver bilden redan finnas någonstans online. Du bäddar in en bild i en post genom att använda bildverktyget när du skriver posten. Klicka på bildverktyget och klistra in direktlänken till din bild mellan taggarna.
Du får inte lov att göra detta med bilder som ligger på andra människors siter. Det belastar deras sida utan att ge dem något i gengäld. Istället måste du själv hitta en värd/host för bilden. Du kan använda en egen domän ifall du har en eller använda en bildvärdstjänst.

Vill du diskutera en bild som finns online, men som du själv inte har rättigheterna till kan du istället helt enkelt inkludera en länk till bilden i ditt meddelande.

För alla länkar gäller följande:
*Du får inte länka till ställen som kräver medlemskap eller lösenord. Alla ska kunna besöka sidan du länkar till.
*Du måste beskriva i din post vart länken går och vad det är du vill diskutera. Att göra en post som bara innehåller en länk är inte tillåtet.
*Du får länka till ställen som har innehåll som lämpar sig bäst för till exempel en vuxen publik, men du måste tala om tydligt i beskrivningen av länken att detta gäller. Det samma gäller ifall länken går till något som kan upplevas som stötande.

Användarnamn
Du kommer inte själv kunna ändra ditt användarnamn, så välj med omsorg. Återigen kan det vara bra att tänka på att vem som helst kommer kunna se ditt användarnamn och vad du skriver och det kommer bli kvar på forumet för framtiden att se. Med andra ord så är det viktigt att ta något man känner att man kan stå för, men samtidigt något man är bekväm att dela med sig av.

Personuppgifter etc.
Tänk på att forumet kan läsas även av icke medlemmar. Var därför försiktig med vilka personuppgifter du delar med dig av.

Locked