Intrig DöH2019

Här pratar vi om allt som rör kommande lajv eller om att planera inför lajv rent allmänt.
Här kan man tipsa om bra lajv, samordna transporter, snacka gruppdynamik eller vad man nu behöver för att få ihop en bra lajvupplevelse.
Forum rules
När du gör en tråd som rör planeringen inför ett specifikt evenemang, börja alltid trådens ämne med evenemangets namn, eller en förkortning därav, för att underlätta för folk att hitta relevanta trådar. Om du använder en förkortning måste evenemangets hela namn finnas med i startposten tillsammans med en länk till information om evenemanget.
Post Reply
Lillith
Site Admin
Posts: 241
Joined: Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Intrig DöH2019

Post by Lillith » Sun May 26, 2019 12:44 pm

Nu har vi fått vår intrig. Formateringen är horribel och stavfelen är många, men oh, well. Korrekturläsning verkar inte vara på modet längre. Det här är copy-pasteat från mailet och jag har inte pallat försöka snygga till det. Vill någon ha mailversionen så säg ifrån, men formateringen där är så illa att delar av texten föll bort helt och hållet.
Det skär i hjärtat att behöva att utsätta er för det här, men vi får göra så gott ni kan med vad vi fått.
Om någon med mer tålamod än mig vill göra en sammanfattning så är det fritt fram.
Själva intrigen i sig, när man kommer så långt, är inte så illa och en del av ryktena är rätt skoj. Där finns en del att spela på. Gloslistan är en trevlig detalj.


Hels Ask och Shamanerna

Förra sommaren återställde klanerna Hels ask och era shamaner kastades in i visioner av Hels rike där de blivit lovade styrka och makt. Hel ska ha lovat att hennes rike skulle ha plats även för era Gudar om ni haft några - att hon kan dela med sig.

Efter att asken återställts har shamanerna i era klaner fortsatt att ha drömmar om Hels rike. Långsamt har dessa visioner avtagit, men ett minne utav känslan av ren kraft hemsöker säkerligen fortfarande dem. Asken står kvar i ert läger likt en mörk påminnelse.

Hur har era shamaner reagerat på dessa visioner och vad tror de nu om Hels löften måntro?

Monstret i Skogen

Under slutet av den förra sommaren antog en mörk best Gladsmark som sin jaktmark.

Även om alliansen till en början kan ha trott sig starka nog att stå emot detta monster så har det visat sig vara fel. En vinternatt ljöd monstrets skrik genom vintervindarna nära alliansens fort och när trupperna väl samlats och skickats ut fann de att en nyanländ allierad klan om nästan trettio individer slaktats hänsynslöst under sin första natt i Gladsmark. Monstrets klor hade skurit genom plåt, kött och ben och lämnat kroppsdelar spridna runt lägret.

Sedan dess har Blodcirkelns Förbund bidat sin tid genom den kalla vintern. Bakom stängda portar har deras mestadels smaklösa resurser räckt länge, en bra bit in på våren. Nu, med tömda lager och en rastlöshet utan dess like har klanerna vågat sig ut ur fortet i jakt på resurser.


Rykten:

Människorna sägs söka något i skogarna, pappersark med kunskap. Vad denna kunskap förtäljer vet ni inte, men kanske skulle ni kunna dra nytta av denna kunskap eller använda dessa små papper som en hållhake på byns folk?


Zavarshatari

Intrig

När svartblodsalliansen drog sig undan i Blog Ogs borg blev skogarna plötsligt mer rymliga för er. Det gjorde det möjligt att både hitta glim och kött att torka inför de riktigt kalla månaderna. Det var ett problem till att börja med då det som dog inte förstod budskapet att det skulle dö tills Vlodor kom på att man inte behöver matat bytet för att kunna skära bort fina strimlor av kött. Rai hade visserligen aldrig aldrig det problemet då han slukade sin mat hel, men efter bagavafatar incidenten då en avafatar hade lyckats pasera rais fruktansvärda tarmsystem tillräckligt intakt för att skutta runt i hela ert läger så fick han allt göra som er andra.

Vintern var hård, ni fick äta bark, jord och barr för att hålla er mätta trots ert gedigna lager av torkat kött. Men ni överlevde, i era tält och kojor halv begravda under snön, och när våren kom visade det sig att ni var i bättre skick än många andra. Det har varit en produktiv vår med många små och gynnsamma uppdrag. De där tarki är ju sämre på att hålla sams än alla zahai tillsammans! Problemet har dock varit detsamma som med maten i vintras. De döda vill inte fortsätta vara döda.

Er väg runt detta problem har varit att antingen stympa de döda och hugga av armar och ben eller låta Rain mosa dem så pass att de inte kan röra sig. Inte helt optimalt då det har visat sig vara svårare att få betalt. Tydligen är det skillnad på tark och tark för tarki.

Visserligen är ni resande men ni har börjat trivas lite i området. På ett ställe som heter Hemgläntan finns alkohol och deras troll Grot gör charader, och inne i byn finns en bra hälare som inte ställer frågor. Ni har under vintern och våren samlat ihop en ansenlig summa glim och tror er kunna skicka någon av er som lärling till antingen en plashdushatar eller en dushatar om ni hittar en villig. Det skulle göra er verksamhet betydligt mer förjänstbar.

Det verkar också finnas en hel del dush-glim i något som heter dimmornas dal. Bagavafatar incidenten gjorde att ni upptäkte detta, för när den odöda haren skuttade runt och spred avföring på allt och alla så följde det med även annat som Rais tarmflora inte riktigt rått på. när säkgrandet av er bagronk fann ni en tark skalle som utstrålade magisk kraft lång väg. Att inte Rai upptäckt den tidigare är underligt, men hans uppmärksamhet och intelligens är inte hans starkaste förmågor. Skallen är kraftig med fler sådana saker skulle ni bli de mest anlitade hyrkrigarna söder om mörkland. Frågan är bara hur de funkaar.


Glosoor:

glim = skatter, pengar, smycken

matat = döda

bagavafatar = bajshare

avafatar = hare, kanin

tarki = människor

zahai = svartblod

tark = människa

plashdushatar = alkemist

daushatar = magiker

bagronk =bajsgropRykten


Eleg
i knäppa ekorrklanen blandar mäktiga trolldrycker.Blog
Og klanen i Gömma-sig-i-borg-från-vintern-alliansen har en dushatar som gillar morrötter och glim.Gnash-Vra
i Bashkaum Raz Han är inte bara bäst på svamp, han är också en fruktad bågskytt som har satt en pil i ett offer från två mils håll.En
Krusa i byn söker en rik make och det ryktas om att hon bär på något av stort värde.Värst
av alla monster i skogen ska Durbolg Ätaren vara. En fruktansvärd orch som varje natt stryker omkring i skogarna med sin lilla vättevän för att sluka oskyldiga människor. När vätten Baskun har sniffat upp något värnlöst offer så kastar Durbolg Ätaren sig över
den intet ont anandes och börjar tugga på sitt offer. Han med att sörpla på tarmar och inälvor för det är mjukt och saftigt och offret lever längre. Trenne hela män per natt måste han äta för att inte drivas till ett än större vansinne.Skogens
djupaste hemlighet, gläntan i dess mitt, dess hjärta utmärks av ett grönt sken som bara kan skådas från skymning till gryning. Gläntan uppenbarar sig på ett övernaturligt sätt på olika platser varje natt.Den
som först hittar gläntan i skogens mitt, hittar också Livets DolkTach
ma Flauth har en artifakt som gör människor till vättar och vättar till människor.Padion
i markvakten är en stor krigare som under sina resor besegrade ett troll på en bro genom att stånga det så det ramlade ner i avgrunden under bron.Vissa
grupper i skogen har under den hårda vintern funnit sin överlevnad i kannibalism.Svartbloden
Kauthar härjar i skogen. Deras schaman anses vara mäktig och vis.Sommarhovet
kan komma behöva ett stridstroll.

Post Reply