Läger DöH2017

Här pratar vi om allt som rör kommande lajv eller om att planera inför lajv rent allmänt.
Här kan man tipsa om bra lajv, samordna transporter, snacka gruppdynamik eller vad man nu behöver för att få ihop en bra lajvupplevelse.
Forum rules
När du gör en tråd som rör planeringen inför ett specifikt evenemang, börja alltid trådens ämne med evenemangets namn, eller en förkortning därav, för att underlätta för folk att hitta relevanta trådar. Om du använder en förkortning måste evenemangets hela namn finnas med i startposten tillsammans med en länk till information om evenemanget.
Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm
Läger DöH2017

Post by Lillith » Sat Apr 29, 2017 1:52 am

Jag har lite tankar och funderingar kring vårt läger inför Domen.

Tak över huvudet först.
Vi har gemensamt totalt två vindskydd, klocktältet och packtältet. Eftersom vi bara är tre pers den här gången så betyder det att vi ha en del olika alternativ för hur vi väljer att bo.
VI kan till exempel välja att ha en bostad var, som var och en kan inreda och förvalta hur man vill. Ett annat alternativ är att sätta upp bägge vindskydden tillsammans, så de överlappar och blir som ett tält. Det ger bättre sovutrymme och lite intittsskydd, så att smink och mat och sånt enklare kan skötas direkt där och inte behöver göras i packtältet.
Själv bor jag helst i mitt tält av rena bekvämlighetsskäl.

Sen behöver vi någonstans att sitta och hänga. Särskilt eftersom vi inte har Kråkan och Moroten att falla tillbaka på. Vi har två olika filtar med fästpunkter lite här och där som nog går att sätta upp som något slags tak. Om vi inte ska ha altaret den här gången så finns altarduken att sitta på och det finns även den där tovade grejen jag hade med sist, som jag kan förbättra lite så den blir större och tjockare. Är det någon annan som har något mer?
Några tankar om sociala grejer att samlas kring?

Edit för att tillägga: Jag kom på att den där hiskeliga brunsvarta tårtbitsmanteln som jag och Boris hittade när vi städade lajvhuset på pegas område också antagligen är bra att sitta på. Jag har tvättat den ett par gånger och vädrat den däremellan så nu luktar den inte så förskräckligt längre.

Lägerdekor.
Vi behöver bestämma oss för hur vi gör med altaret och det där. Spontant känns det som att vi kanske ska hålla vårt andliga utövande till det där med kyrkan. Kanske hellre sprida ut våra "coola prylar" i lägret? Vi strävar ju efter att försöka göra lägret så uppenbart svartblodigt som möjligt, men hittills med begränsad framgång. Alla idéer är bra idéer här. Någon som har några?
Vättehuvudet och orchskallen är pensionerade, men människoskallen är fortfarande i bra skick och jag har två till under tillverkning, bland annat den där munken vi har pratat om. Men det är vad jag har i blood'n'gore. Tillsammans har vi en del benbitar och sånt, någon som har en bra idé om vad vi kan göra med det?
Något annat vi kan göra för att ge ett intryck av att vara inte så snälla? Kan vi förvara sköldar, vapen eller rustning på något synligt sätt utan att de tar skada? Andra idéer?

edit för att tillägga: Jag kan ta med mitt läderharnesk och ev nån extra hjälm som jag inte är så rädd om som vi kan ha framme och jag har kommit på att det nog går att montera min schamanhuvudbonad från Trogheim på en av skallarna för en häftigare silhuett.

Lägerbelysning.
Om vi ska kunna sitta och hänga i lägret även om kvällarna behöver vi något sätt att lysa upp lägret. Jag har väldigt ont om idéer här och ingen färdig plan alls, faktiskt. Alla förslag är välkomna.

Edit för att tillägga: Det verkar som att i alla fall två av oss har personlig belysning löst. Behövs det så kan vi använda stumplyktan i packtältet, annars är det den enda lykta jag har som man kan gå med. Belysning till själva lägret behövs fortfarande, dock.

Mat.
Boris har tagit på sig att vara matansvarig den här gången. Jag kommer fortfarande ta med grytorna, men resten står han för. Han kommer lägga upp en tråd på ämnet så småningom. men som vanligt kör vi med ett gemensamt lagat mål om dagen och i övrigt får man ta med sig vad man vill att äta till frukost, mellanmål etc.

Vatten.
Vi kör som vanligt med vattendunkar som fylls innan lajvstart och göms i packtältet. Jag har 2 dunkar à 5 liter och Boris skulle skaffa några större dunkar. I övrigt kör vi som vanligt med att det uppmuntras att fylla på ev. bärbara flaskor man råkar ha med sig när vi ändå är vid byn.

Yagul Shalat
Posts:77
Joined:Sun Apr 16, 2017 10:30 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Yagul Shalat » Sat Apr 29, 2017 7:58 pm

Jag har en lajvig lykta jag hade tänkt ta med mig, men jag ska även kolla på om man hinner hitta på något som ser mer svartblodigt ut.
Jag hade även tänkt ta med mig lite benbitar och kanske ett älgkranium som vi kan ha som dekor.

Vad gäller sovplats så har jag inga problem att dela med någon...såe, vad säger du Gustaf?

Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Lillith » Mon May 01, 2017 12:20 am

Vi har ju snackat om att dekorera vindskydden en del tidigare.
Jag har experimenterat lite med olika typer av färg.
Det verkar som att det går att få både textilfärg och akrylfärg att sitta hyfsat om man liksom arbetar in den i tyget medan man målar och inte målar för tjockt. Ingen av dessa verkar påverka impregneringen av tyget. Tjocka färglager tenderar att flagna. Men tunna täcker inget vidare. Akrylfärgen verkar funka en aning bättre än textilfärgen, förmodligen på grund av att den har högre pigmenthalt. Även textilfärg tänkt för mörka tyger har problemet att den gärna lägger sig "ovanpå" istället för att gå in, så även om den syns bättre så flagnar den lättare. Och så är den dyrare.

Det går fortfarande att göra en målad dekor, men det blir i så fall ganska nedtonat. Med rätt design kan det antagligen fortfarande se ganska ballt ut. Vad tycker ni?
Jag tror spontant att lite större, blockiga figurer skulle se bättre ut än till exempel tunna streckgubbar och krusiduller. Men jag har ingen aning om vad man skulle välja för motiv. Djur funkar väl alltid och ansikten är ju en klassiker. Men annars? Vad känns svartblodigt?

Jag har suttit och gjort bildsökningar på alla möjliga typer av "primitiv" konst från hela världen och det hjälper inte. Varje gång jag försöker skissa på något själv blir det bara hippievibbar på det.
Jag har även försökt hitta lite inspiration på svartblodsläger från Deviantart och även om det finns en del ganska häftigt och ambitiöst, så är det så att säga oftast en lite större organisation bakom det än vad vi tre kan uppbåda. Så som inspiration är det toppen, men det är lätt att känna sig otillräcklig också. ;)

Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Lillith » Fri May 05, 2017 4:36 pm

*Dubbelpost i brist på feedback.*

Jag har experimenterat vidare med olika färger och om man ska måla något som blir snyggt i ett moment, utan att behöva blanda en massa färg eller använda tidskrävande tekniker, så tror jag att vanlig akrylfärg i till exempel gul ockra funkar ok och jag har fått skumplaststämplar att funka hjälpligt ifall vi vill ha en upprepad dekor som till exempel bårder i framkanten.
En stor flaska sån färg råkar jag dessutom ha hemma.

Framkanter kan jag till nöds dekorera här hemma. Så det är "bara" designen som saknas, ifall vi vill ha något sånt.
Men jag behöver åsikter.

Gustaf
Posts:53
Joined:Wed Apr 12, 2017 6:47 am

Re: Läger DöH2017

Post by Gustaf » Mon May 08, 2017 6:47 am

Yagul Shalat wrote:
Sat Apr 29, 2017 7:58 pm
Jag har en lajvig lykta jag hade tänkt ta med mig, men jag ska även kolla på om man hinner hitta på något som ser mer svartblodigt ut.
Jag hade även tänkt ta med mig lite benbitar och kanske ett älgkranium som vi kan ha som dekor.

Vad gäller sovplats så har jag inga problem att dela med någon...såe, vad säger du Gustaf?
Jag har inget problem med att dela, men jag kan snarka ibland så de är isånnafall om du står ut med de.

Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Lillith » Mon May 08, 2017 9:57 am

Jag tror alla i gruppen fick mailet om läger.
Det verkar som att vi inte får vårt vanliga läger utan istället ett som ligger en bit in på stigen som går upp till häger om dassen. Jag har svarat på mailet och frågat om varför och lite sånt, men förutom lite affektionsvärde och närheten till vägen finns det inte så mycket jättekonkret som säger att vårt vanliga läger är bättre. Möjligen ur ett försvarsperspektiv, men som vi snackat om tidigare är det ju egentligen inget som är speciellt viktigt som situationen är.
Där finns ingen godkänd eldstad i det nya lägret, men vi har blivit erbjudna att låna ett fyrfat. Det borde funka, men vi kan behöva fundera lite över vår grytupphängning, så den funkar även högre upp från marken.

För enkelhetens skull, här är "kartan" som bifogades i mailet och det är läger B, det som kallas "lilla trappan" som vi blivit tilldelade.


Image

Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Lillith » Mon May 08, 2017 10:27 am

Snabba ryck.
Nu har jag fått svar om att vi ev. kan få vårt vanliga läger i alla fall. :)

Gustaf
Posts:53
Joined:Wed Apr 12, 2017 6:47 am

Re: Läger DöH2017

Post by Gustaf » Tue May 09, 2017 5:36 am

Hur var "bron" över till lägret förra året?

Lillith
Site Admin
Posts:217
Joined:Sun Apr 09, 2017 3:07 pm

Re: Läger DöH2017

Post by Lillith » Tue May 09, 2017 6:59 am

Som vanligt, ungefär.

Gustaf
Posts:53
Joined:Wed Apr 12, 2017 6:47 am

Re: Läger DöH2017

Post by Gustaf » Tue May 09, 2017 9:53 am

Men då finns den kvar iallafall :)

Post Reply