Page 1 of 1

Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Sat Nov 04, 2017 2:18 am
by Lillith
Tjo!

Somliga av er har säkert fått mailet, men för er som är nya så damp det det här ner in min inbox härom dagen:
Midvinterns skarpa kyla låg över Gladsheim och i vardera hus brann eldarna starka.
Det var en stjärnklar natt och det låg som ett tryck över bygden.

Sommaren och hösten hade varit kaotist med mycket död och förskräckelse som följd. Gudar hade setts vandra, de kristna och de asatroende hade efter vildingarnas attack mot byn återigen hittat en balans mellan varandras tro

Men nu var vintern här och även om det hade blivit mörkare och mer förrädiskt att gå i skogarna kring byn så var det ett lugn över bygden som sakta hade vant sig vid att skallegrim återigen styrde byrådet.

En Vind drog över byn och i ett kast så slockande alla eldar, ett mörker lade sig och från stugorna kunde höras barnens ängsliga gråt i deras djupa sömn.

”kom , Samlas, hör mitt ord” en röst ekade över bygatan och trängde sig in i varje hörn och stuga.
Ingen kunde stå emot rösten och hela byn rörde sig upp till cirkeln som i en trans, vuxna som barn , träl som frigiven, kristen som asatroende.
Mitt i cirkeln stod en skepnad vars blick liksom borrade in sig i varje person som befann sig på platsen.

Jag är Hjorvard och jag har återvänt från min vila för att skapa ordning i byn´s kaos.
Rösten kunde de alla höra.
Låt det bli som i de gamlas dagar, inga råd ska styra över byn, ingen kung, ingen drottning,
låt en hövding träda fram och bevisa sitt ledarskap.
Låt folkets röst styra byn , samla till Gladting och när sommarens värme anländer, låt ett Hövdingaval av det gamla slaget hållas.

Skepnaden skimrade till och i dess plats låg den gamla hövdingakronan från svunnen tid
.
Byborna stod stilla under den stjärnklara natten och över sig så föll ett stjärnfall , Tiden är inne, låt Tingens tid styra.

Det svarta molnet svävade sakta över skogen och i dess mörker skimrade alla regnbågens färger,

Druiden tittade ut över bergskanten och såg i sin inre syn hur mörkret spred sig och varelserna som förr hade befunnit sig innanför molnets barriärer nu sakta tog sig ut, den naturliga ordningen var bruten,

De senaste årens slitande i slöjan hade slutgiltigt dragit sönder den och nu visste ingen var den naturliga ordningen skulle ta vägen.

Varelser från förr hade setts i skogen, Stjärnorna hade börjat falla från sin plats på himlavalvet och alla kunde höra hur Skogens Ande själv viskade i mörkret, ”Det är dax, det är tid” , Människornas tidevarv är över, låt skogen återta sin makt och vakna igen, slöjan är brutan , vakna skogens barn,

Druiden slöt sina ögon och kunde för sitt inre se hur mörkret spred ut sig över området, redan nu hade varelser från gågna tider setts till, Druiden hade själv sett stortrollet Naugi vandra igen, Naugi som hade varit på andra sidan slöjan imången år och som enligt legenderna bara vaknade när det var dax för ting och kaos.


Genom skogen med vindens makt hördes en kallelse , skogens ande kallar till Ting, låt skogens barn välja väg för framtiden, låt skogens makt åter vakna.

Tiden är inne, låt Rådslagets tid styra.

Mästaren tittade ut från Borgens kant, hans blick var fäst på området till Norr, sista året hade slöjan blivit svagare och svagare och nu den senaste tiden hade det varit som en storm som riktade sig över den norra delen av världen,

Han ryste av obehag där han stod med det senaste meddelandet från norska kusten, En ö hade genom magins kraft dragits bort från sin plats i mittersta havet och låg nu inom synhåll från den norska kusten,

Svartalfernas civilistation hade anlänt till människornas värld, Nog för att de mörka alferna var civiliserade i ögonen på mången man, så var de också mystiska och farliga,

de hade hört en gudinnas kall genom slöjan och när slöjan rämnade så vaknade en längtan i den att komma till platsen där gudinnan stått på marken, där hennes röst hade ekat genom dalen och där deras magiska ask hade förstörts av någon.

Mästaren av Ordo Arcanum ryste när han tänkte på alla krafter som nu släppts lös i norr och vad det skulle kosta att återigen stänga slöjan.
Man stod inför ett val, ett ting måste sammankallas av magikerna, ett rådslag måste genomföras och ett beslut måste tas,
Det var dax att återigen träda in som en kraft i världen.
Tingens tid är inne. Låt valet styra världen.

Välkomna till domen 2018
Ny hemsida, Ny information och en nystart.

Utvecklandet av lajvet Domen över Hjorvard inför 2018 är nu i stora drag klart! Vi har i princip inte lämnat en enda sak orörd, och har expanderat, pillat, utökat, balanserat, strukturerat, förtydligat, och så mycket mer, i alla områden. Regler, fiktion, praktiskt, funkisar, sökta grupper, anmälan - you name it!

- Anmälan är uppdaterad och öppen! Passa på att titta på priserna, då det är billigare att anmäla sig ju tidigare du gör det!

- Fiktionen har vi lagt mycket tid och tanke på att utveckla, för att skapa en så levande och realistisk (inom ramarna för vad Domens fiktion är, självfallet) lajvvärld som möjligt.

- Funktionärers roll, status och privilegier har tydliggjorts, och nytt för i år är att vi kommer söka funkisar redan nu. De som agerar funkisar kommer inte enbart äta gratis på ett av våra två (!) värdshus, utan även lajva gratis! Win-win-win!

- Praktisk information har uppdaterats, utvecklats och tydliggjorts så mycket som möjligt så att alla vet vad som gäller långt innan vi väl är på plats.

- Reglerna, och inte minst de speltekniska systemen alkemi, magi och strid, har blivit utvecklade, förbättrade, förtydligade och balanserade, och många detaljer har förändrats till det bättre!

- Hemsidan har fått sig ett ansiktslyft, och vi har nu många fler intressanta flikar som kommer peppa oss alla mer inför lajvet. Exempelvis kommer anmälda grupper och karaktärer ha möjligheten att lägga upp info om sig själva på hemsidan. Även mycket annat!

Den bästa rekommendationen jag kan ge er är att helt enkelt läsa om all information på hemsidan efterhand som ni har tid och lust, då listan på specifika förändringar/utvecklingar/tillägg är alldeles för lång för att dra upp här. Det jag med säkerhet kan säga är att vi har gjort vårt bästa för att ta Domen till en helt ny nivå, och detta har vi försökt spegla i varje flik, sida, stycke och spalt, så se till att ni djupdyker på doh.berghemsvanner.se!

Vi i arrteamet har aldrig varit så taggade på att dra igång och lajva nu när vi väl har haft tid att slipa på alla detaljer. Vi hoppas att även ni kan känna lajvglöden tändas inom er, och att ni redan nu anmäler er till lajvet. Ju tidigare, desto bättre, vad gäller pris, intriger, läger, etc.

Om inget annat så hoppas jag ni alla får en fantastisk dag, och att ni drömmer vidare om den magiska långhelg under nästa maj, då vi alla är tillbaka i den värld vi har kommit att älska!
Kul att höra, när man väl tagit sig igenom den vanliga strömmen av förhoppningsvis relevant stämningstext. Tyvärr ser det ut precis sådär, utan underskrift eller länk till hemsidan. Den gamla sidan vägrar ladda i skrivandets stund, så jag vet inte om den är nere för underhåll eller om de ska byta adress eller hur det är tänkt, men jag ville i alla fall ge alla chansen att hänga med i svängarna.

Vi gör väl som vanligt och uppdaterar varande efter hand. :)

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Sat Dec 02, 2017 11:36 am
by Lillith
Ifall det fortfarande är någon som bryr sig så verkar hemsidan kommit i ordning nu.
Det verkar inte vara mycket nytt, egentligen, förutom att det har gjort om utseendet på sidan och skrivit lite nya texter, men det verkar vara i huvudsak fluffet som ändrats.
Det enda som direkt rör oss som ändrats sedan innan är att de har definierat en "skogens ande" som de säger att de flesta skogsfolk tillber. Det motsäger egentligen inte hur vi kört innan i och med att vi har haft konceptet att allt har sina andar, det är logiskt att skogen också har det.

Men för formens skull; läs igenom den nya hemsidan.
http://doh.berghemsvanner.se/

Anmälningen är öppen.
Jag kommer behöva göra en gruppanmälan och behöver bland annat veta hur många som ska med, så nu är det dags att sluta vela och bestämma sig en gång för alla! Just nu är bara Kim, Gustaf och Boris officiellt med i gruppen, ni andra: Skärpning.
Om man inte svarat på uppropstråden när gruppanmälan görs så kommer jag inte räkna med personen. Det kan hända att det fortfarande går att haka på i efterhand, men det finns inga garantier. Jag tar även ett gruppledarbeslut och säger att om du hakar på efter att gruppanmälan är gjord så kan du inte ta en roll med specialansvar, som till exempel inlajvledare eller schaman.
Notera även att priset för anmälan höjs efter första Januari.

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Fri Dec 15, 2017 9:31 pm
by Lillith
Gruppen är anmäld som "Zaaugatuga"
Det är fritt fram att börja anmäla sig.

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Sat Dec 16, 2017 1:44 am
by Yagul Shalat
Låter fint!

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Fri Dec 22, 2017 1:12 am
by Lillith
Jag har skickat in min anmälan nu. :)

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Tue Dec 26, 2017 7:41 pm
by Kim-Moricham
Efter mycket övervägande och funderande så kommer jag nog vara tvungen att hoppa av. Jag kommer dock försöka ha ordning på saker så jag kan följa med nästa år.

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Sat Dec 30, 2017 3:01 pm
by Yagul Shalat
Nu har även jag anmält mig!

Vad tråkigt att höra Kim, men hoppas vi får lajva tillsammans snart! :)

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Sat Dec 30, 2017 3:06 pm
by Lillith
Kim-Moricham wrote:
Tue Dec 26, 2017 7:41 pm
Efter mycket övervägande och funderande så kommer jag nog vara tvungen att hoppa av. Jag kommer dock försöka ha ordning på saker så jag kan följa med nästa år.
Darn it. Nåja, det blir lajv nästa år också. Du är fortfarande välkommen att haka på i planeringsarbetet och pysslandet inför årets Domen.
Yagul Shalat wrote:
Sat Dec 30, 2017 3:01 pm
Nu har även jag anmält mig!
Goodie!

Re: Domen över hjorvard, kampanjuppdateringar

Posted: Thu Jan 04, 2018 12:45 pm
by Lillith
Nu har jag fått både min och vår gruppanmälan godkänd.